23 stycznia 2023

KURS NA PRZEWODNIKA PO ROZWADOWIE

KIEDY KURS NA PRZEWODNIKA PO ROZWADOWIE?
Po ubiegłorocznym kursie Stalowa Wola zyskała grupę certyfikowanych przewodników miejskich, oprowadzających po przedwojennej części miasta. Wkrótce ruszy następna edycja kursu, która obejmie Rozwadów i Charzewice. Będą mogli w niej uczestniczyć zarówno absolwenci poprzedniego kursu, jak i osoby nowe.
Kurs, tak jak poprzedni, współorganizują: Prezydent Miasta Stalowa Wola, Muzeum Regionalne w Stalowej Woli i Fundacja Dionizego Garbacza Stalovianum. Zajęcia odbywać się będą w budynku głównym Muzeum, przy ul. Sandomierskiej 1, we wtorki i czwartki, w godz. 16.30-18.00. Wykłady i wycieczki poprowadzą historycy i regionaliści. Zapisy przyjmujemy do 30 stycznia 2023 r. Pierwsze spotkanie planujemy 31 stycznia.
Szczegółowe informacje i zapisy pod nr tel. +48 534 811 413.